Oolong dokáže propůjčit své aroma nejen vodě při přípravě čaje. Uvádíme dvě základní možnosti využití oolongu i při vaření, přičemž fantazii se při zužitkování oolongu skutečně meze nekladou …
Nejen na čajovém dýchánku se může hodit extempore doplněné originálním čajovým likérem servírovaným buď s kostkami ledu, nebo ho využít jako základ pro komplikovanější koktejly... K opravdu jednoduché přípravě budete potřebovat: 500ml vodky přísně neutrální chuti, 5 čajových lžiček oolongu a lehčí sirup podle chuti.
Do lahve s vodkou vsypte oolong a dobře protřepte. Nechte louhovat minimálně 15 hodin. Až vodka absorbuje míru aroma oolongu podle vaší chuti, sceďte oolong a vodku dochuťte vybraným sirupem.
Snadný způsob, jak vpravit antioxidanty do oblíbené přílohy je vařit s čajem. A mimochodem je to dobrý způsob, jak uplatnit již propařené čajové lístky…
Na přípravu budete potřebovat:
Rýži připravte podle vlastního osvědčeného způsobu – po prvních pěti minutách však nezapomeňte přidat oolong a promíchat ho s připravovanou rýží.
V pánvi na oleji restujte vybranou zeleninu a případně i maso. Až budete mít pokrm v pánvi hotový, vmíchejte hotovou rýži a koření podle chuti, dobře promíchejte a podávejte.